Samen bouwen we aan een financieel stabiele structuur van je bedrijf

Finance business partner voor KMO's en scale-Ups

Bedrijfsadviseur met financiële expertise

iD Kit
  • Jonathan
  • Getrouwd en papa van Ferdinand
  • Levensgenieter met vrienden en familie
  • Sport graag en is ook competitief ingesteld
  • Stilstaan is achteruitgaan 😊
Visie

Opportuniteiten voor groei creëren bij KMO's, door hen te helpen een sterke en doordachte financiële structuur uit te bouwen.

Missie

Uitgroeien tot een adviesgroep die Belgische KMO's inzichten geeft om controle over hun business  te behouden en inspiratie biedt om boven hun business uit te stijgen.

Zeg maar Jonathan

Zeg maar Jonathan, laat die ‘meneer Thelen’ maar vallen. Jou als kleine of middelgrote ondernemer financieel adviseren is mijn doel. Ik wil KMO’s financieel ontzorgen en zo hun onderneming versterken.

Om aan te tonen waar ik vandaan kom, schets ik mijn carrière in vogelvlucht. Daarbij deel ik de mooie en de moeilijke momenten, want ik geloof dat ik zo een vollediger beeld geef van wie ik ben. Maak kennis met Jonathan, met plezier jouw toekomstig financieel adviseur.

Mijn drijfveren, met vallen en opstaan

Door de financiële zorgen op mij te nemen, wil ik ondernemers ontzorgen. Ook naast mijn job ben ik dikwijls de eerste om mensen uit mijn omgeving bij te staan zodat ze zich goed voelen. Ik schenk hen daarmee de nodige rust of bied hen nieuwe perspectieven.

Jammer genoeg ben ik ook iemand die graag de puntjes op de i zet. De combinatie van anderen helpen en mijn perfectionisme was de oorzaak van mijn burn-out in 2017. Ik heb daar altijd openlijk over gesproken omdat ik geloof dat we kunnen leren van elkaars fouten. In die periode luisterde ik te weinig naar mijn lichaam. Tijdens het genezingsproces heb ik ongelooflijk veel over mezelf geleerd. Zo ontdekte ik dat ik ‘een pleaser’ ben die dikwijls op voorstellen ingaat en ondertussen zichzelf wegcijfert. Perfectie bestaat niet, ook dat heb ik intussen wel door.

Van bankier tot ondernemer

Vroeger was een bankier iemand met veel aanzien en moest je ‘meneer’ zeggen. Dat deed me nadenken over mijn rol als persoon, als bankier. Ik stelde vast dat ik anderen vooral wou adviseren bij hun financiën. Dit heb ik ook in moeilijkere tijden kunnen blijven doen en dat gaf mij een ongelooflijke voldoening.

Ik merkte dat ik veel respect en vertrouwen kreeg van de klanten door mezelf te blijven. De media gaven de sector ten tijde van de financiële crisis een negatief imago, waardoor mensen over het algemeen minder vertrouwen in de bank hadden. Ik bleef mijn klanten open en eerlijk vertellen hoe de zaken in elkaar zitten én ik nam de tijd om naar hen te luisteren. Als vertrouwenspersoon lijkt het mij logisch dat je in goede en slechte tijden met elkaar samenwerkt.

Na een aantal jaren werd ik kantoorhouder. Door mijn ervaring voelde ik mij reeds op jonge leeftijd klaar en gesterkt door mijn mede-collega’s om deze rol op te nemen. Dat traject heeft mij veel inzicht opgeleverd. Ik leerde samen met mijn klant oplossingen te vinden en omgaan met positieve en negatieve ervaringen. Het scherpte ook mijn financiële denkvermogen aan.

Dat traject heeft mij veel inzichten opgeleverd. Het scherpte ook mijn financiële denkvermogen aan. Een samenwerking is altijd gestoeld op vertrouwen. Zonder vertrouwen is de relatie geen lang leven beschoren.

Hoe helpt mijn kennis en ervaring jouw onderneming?

De passie waarmee een ondernemer over zijn werk praat, dat inspireert mij. Het geeft me vleugels om samen met hem te brainstormen en de meest voordelige en efficiënte opties voor zijn onderneming te bespreken. Dan voel ik me de juiste persoon op de juiste plaats. In mijn periode bij de bank kreeg ik de smaak te pakken om ondernemers te begeleiden en hun bedrijf te zien groeien.

‘De weg zelf is je bestemming’ – Confucius

Onderweg leer je hoe je zo comfortabel en efficiënt mogelijk reist. Of het de opstart is van je eigen onderneming, je eerste aanwerving of je wil een nieuwe klant binnenhalen, elke stap brengt je dichter bij jouw doel. Je kan die weg zelf afleggen en al doende leren of je kan je laten bijstaan en sommige hordes sneller nemen.

Voor mij was de tijd rijp, ik had me goed geïnformeerd en was goed omringd met experten en ik had extra kennis vergaard om aan de slag te gaan. Het zaadje dat ik had geplant is nu een financiële boom: Financial Tree for Companies.

Mijn wens is om jou als ondernemer vooruit te helpen. Met plezier reis ik even met je mee om de trip financieel vlot te laten verlopen.

Nood aan een financieel klankbord? Contacteer me.


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring