Last minute financiële voordelen voor 2020

Ook dit jaar kan je genieten van een aantal interessante financiële voordelen. Hier lees je belangrijke tips om zelf en met je bedrijf te groeien. Doe er je voordeel mee!

Of je nu bedrijfsleider, zelfstandige of financier bent, iedereen kan ervoor zorgen dat hij later een appeltje voor de dorst overhoudt.

Aanvullend pensioen

• Het is een goed idee om een premie te storten voor je vrij aanvullend pensioen of je VAPZ-contract. Dat heeft een positieve impact op je belastingen én op je sociale bijdragen.
• Als je zelf bedrijfsleider bent, kan je ook opteren voor een groepsverzekering.
• Voor de zelfstandige zonder vennootschap is er pensioenopbouw voor zelfstandigen ofte POZ.

VAPZ en groepsverzekering zijn essentieel voor elke ondernemer, omdat het zorgt voor een lagere netto kost en voor de opbouw van je privévermogen.

Als ondernemer hoop je dat je bedrijf groeit en dan is het mooi meegenomen als je daar zelf ook de vruchten van plukt later.

Belastingvoordelen

Je kan ook al stilstaan bij de belastingen. Bekijk zeker met je boekhouder hoeveel belastingen je zal betalen dit jaar op basis van je prestaties van vorig jaar.

Je kan de betaling van die voorziene belastingen ook spreiden. Bankiers zijn meestal ‘vrij soepel’ bij het toestaan van een krediet op twaalf maanden (of minder). Uiteraard moet je solvabel genoeg zijn om het krediet te kunnen terugbetalen, dat is logisch.

Wist je trouwens dat je als financier ook recht hebt op bepaalde een belastingvoordeel? Particulieren kunnen via een achtergestelde winwinlening geld verstrekken aan kmo’s, waarbij ze fiscaal belastingkrediet krijgen. Je vindt alle voorwaarden via www.vlaio.be.

Naast een lening krijgen particulieren ook vermindering in de personenbelasting als ze investeren in start-ups en scale-ups. In dat geval leen je het geld niet uit aan de het bedrijf maar investeer je en word je aandeelhouder. Afhankelijk of je investeert in een start-up of scale-up gelden andere voorwaarden, je kan ze allemaal nalezen op www.vlaio.be.

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden dan degene die ik hier opsom. Je mag me altijd contacteren voor advies op maat.

Ken jij de huidige fiscale voordelen?

Vraag je kennismakingsgesprek aan.


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring